ההיסטוריה המרתקת
כבר המצרים העתיקה יש ממצאים כי בוצע תהליך זיקוק
וזמן רב לפני הספירה יש ממצאים על הכנת כוהל מאורז.
"אריסטוס" באחד מהספרים שלו :
" אפשר לייצר מים לשתיה ממי ים על ידי זיקוק ,
לשם עשיית יין ומשקאות אחרים".
פעולות זיקוק מודרניות מתחילות בערך לפני 1000 שנה ומקורם אצל הערבים אשר היו הראשונים שהשתמשו בזיקוק לעשיית משקאות חריפים.
הברמן הראשון בהיסטוריה היה ללא ספק "שר המשקים".
התפתחות תעשיית הכנת המשקאות החריפים נעשתה מהצורך למצוא תרופות למחלות הרבות שפקדו בתקופה הקדומה וכן לתעשיית הקוסמטיקה והבשמים.
המילה "אלכוהול" ו"אלמביק" מקורם מהשפה הערבית , מקור השם "אלכוהול" :
ק(כ)וחל= אבקה כחולה ששימשה את תעשיית האיפור בהכנת אבקה שאותה הנשים המצריות היו מורחות מעל העיניים.
אלכימאי ערבי בשם :"גבר", , החל בניסויים לעשיית אלכוהול מזוקק בסביבות המאה ה- 8 .
לפי ההיסטוריה הזיקוק נעשה על ידי אלכימאי ערבי בשם "אלבו- קאסם" , במאה העשירית .
יותר מאוחר במאה ה- 13 , כימאי ממיורקה בשם "רמון- לול" כתב על שיטת הזיקוק.
אך גם לפני זה האירים והסקוטים ידעו להשתמש בזיקוק על מנת לייצר משקה חריף לשתיה.
הרומאים קראו למשקאות החריפים : AQUA VITA והתרגום הצרפתי : EAU DE VIE
בתקופת שנת 1510 החלו נזירים ממנזר בנדקטין שבצרפת לייצר משקה על בסיס AEU DE VIE בצירוף עשבים, פרחים ותבלינים שגדלו מסביב למנזר.
בשנת 1650 החלו בהולנד לייצר תרופה כנגד מחלת המלריה על ידי יצירת אלכוהול מתירס בתוספת שמן מגרגירי ערער, לימים התפתחה התרופה לג'ין.
שהחל להתפתח ולהתפשט ע"י חיילים בריטיים .
בשנת 1670 החלה להתפתח תעשיית הרום באיים הקריביים והחלו לייצר רום ע"י שימוש ברצועות המולסה (השאריות לאחר הכנת סוכר מקנה הסוכר).
מהגרים מסקוטלנד ומאירלנד החלו לייבא וויסקי לארה"ב , הממשל החל להטיל מסים והדרך "למרד" איכרים היה קצר.
בשנת 1950 החלו לקום תנועות להקטנת השפעת האלכוהול על החברה
בשם: "תנועת המתונים"
התנועה חוקקה כ- 26 חוקים להקטנת הייצור והצריכה בארה"ב.
בינואר 1920 נעצר כול הייצור , מסחר והצריכה של משקאות חריפים
תקופת היובש התאפיינה בשגשוג של הפשע המאורגן.
לערוץ היו טיוב לחץ כאן
זיו מנור המעביר מופעי חוויה מגבשים ומקוריים באלכוהול ויין המועברים בכל הארץ
טעימות של מיטב המשקאות , אנקדוטות מעניינות , הסיפורים העסיסיים ביותר , הכנת קוקטיילים מקוריים בשיתוף פעיל של הקהל , הכנת קינוחי אלכוהול
אנחנו מביאים מוסיקה ומצלמים את האירוע , בסוף מתנה לכל משתתף
עובד מרוצה ומוערך, ישקיע יותר בעבודה. צוות שעובר חוויה מהנה משותפת יעבוד טוב יותר ביחד. זו הסיבה שמקומות עבודה רבים משקיעים זמן, מחשבה, מאמץ וכסף בארגון אירועים לעובדים.
עוד דרך להגיד תודה
בסופו של יום יחזרו כולם הביתה שמחים ומרוצים, ויבואו למחרת לעבודה עם חיוך על השפתיים, מרץ ומוטיבציה.
לפרטים נוספים – זיו מנור 052.2457843 www.zivmanor.co.il
מובא לפניכם קוקטייל ומקורי ומיוחד להכנה :
מרגריטת אננס
Pineapple Margarita
המצרכים:
100 cc van Gogh אננס
60 מ"ל טקילה Don julio
60 מ"ל סאוור
אננס טרי
גלידת סורבה אננס
אופן ההכנה: מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר עם הרבה קרח ומפעילים עד לקבלת מרקם עדין של ברד
הצעת הגשה: חותכים קוביות אל אננס ומניחים על שפת הכוס.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה